Wat is detectie?

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij we de hond trainen om een specifieke geur te zoeken en te verwijzen. Deze vorm van ‘sport’ is gebaseerd op de manier waarop drugshonden en explosievenhonden worden getraind. Bij de Argos Scentwork Academy trainen we de honden op één van de volgende vier geuren: kruidnagel, anijszaad, wapenolie of CBD olie.

Detectie is een geweldige manier om je hond mentaal uit te dagen en invulling te geven aan zijn natuurlijke behoefte om zijn neus te gebruiken. Detectie is daarmee tegelijkertijd zeer vermoeiend én ontspannend. Bovendien leer je ook als eigenaar heel veel over de hond en over hoe je je hond motiveert en traint: het lezen van de lichaamstaal is een essentieel element van detectie en alleen door samen te werken wordt een hond een goede detectiehond.

Daar komt nog bij dat detectie ingezet kan worden om honden meer zelfvertrouwen te geven. Door stap voor stap de moeilijkheidsgraad te verhogen en veel succes te hebben met het vinden van de stof krijgen onzekere honden meer doorzettingsvermogen, leren ze zelfstandig te werken en worden ze vrijer in hun gedrag. 

Bij de Argos Scentwork Academy bieden we detectielessen aan in verschillende vormen. We geven privélessen, online cursussen en we organiseren wedstrijden voor gevorderde teams. Ook geven wij opleidingen voor iedereen die zich verder wil verdiepen in detectie als sport en zelf les wil gaan geven. Hieronder vind je meer informatie over alle mogelijkheden. 

FAQ

Heb je vragen over onze detectielessen? De antwoorden op de meestgestelde vragen vind je hier!

Detectie als sport en hobby

In dit eerste Nederlandstalige boek over detectie als hondensport bieden wij je maar liefst 50 stapsgewijze oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt met detectie. Daarnaast bevat het boek de nodige theorie en een uitgebreide ‘troubleshooting’ sectie met tips voor veelvoorkomende trainingsproblemen. Dit boek van bijna 200 pagina’s dik is zowel geschreven voor mensen die net beginnen met detectie als ervaren detectiehandlers. Ook instructeurs kunnen inspiratie halen uit dit boek om hun detectielessen nog leuker te maken! 

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren