Multiple Trial Tests

Wil je naast het behalen van de Detection Trials nog meer uitdaging en deelnemen aan wedstrijden? Dan zijn de Multiple Trial Tests echt wat voor jou! Deze wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen cursist bent bij de Argos Scentwork Academy. 

 

De Multiple Trial Tests (MTT) zijn wedstrijden met niet-gestandaardiseerde en dus wisselende oefeningen die zijn gebaseerd op de praktijk waarin detectiehonden worden ingezet. De MTT’s vinden plaats op verschillende uitdagende locaties. Tijdens deze wedstrijden neem je het op tegen andere handlers en hun hond uit dezelfde categorie. Na afloop ontvang je tevens een juryrapport zodat je weet wat er goed gaat en waar je nog aan kunt werken en natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de MTT speciale diploma’s te behalen. De reglementen voor de MTT’s vind je hier.

 

De MTT’s zijn ook toegankelijk voor operationele honden. Neem in dat geval contact op om de details over de stoffen en eventuele andere bijzonderheden te bespreken.

 

Je kunt je inschrijven op drie verschillende niveaus:

 

Categorie 1:

De hond staat op een geur (geen voer of speeltjes) en kan deze herkennen in een line-up met soortgelijke verleidingsgeuren. Ook kan de hond een korte zoeking in een kleine ruimte/rond een klein voertuig voltooien waarbij de grote bron(nen) tot maximaal 1 meter van de grond wordt geplaatst.

 

Categorie 2:

De hond kan de eigen getrainde geur herkennen in een lange line-up met dichte containers (dozen, koffers, tassen etc.). Nu kunnen ook speeltjes of voer als verleiding worden gebruikt. De hond kan een middellange zoeking in een middelgrote ruimte/voertuig voltooien waarbij de bron(nen) tot maximaal 1,5 meter van de grond zijn geplaatst. Ook kunnen er nu kleine bronnen worden gebruikt. De hond kan hierbij omgaan met milde afleiding.

 

Categorie 3:

De hond kan lange line-ups voltooien waarbij het voor kan komen dat er geen positieve container aanwezig is (blanco). Er kunnen moeilijke verleidingen aanwezig zijn in de vorm van verschillende soorten voer of speeltjes. De hond kan een lange zoeking in een grote ruimte/voertuig voltooien waarbij de bronnen begraven, diep en/of hoog (tot maximaal 2 meter) verstopt kunnen zijn. Ook kan de ruimte leeg zijn. De hond moet kunnen omgaan met veel afleiding tijdens het zoeken.

 

Data:

De MTT van 19 september 2020 is helaas uitgesteld vanwege het Coronavirus. Nieuwe data zullen binnenkort op deze pagina bekend worden gemaakt!

 

 

 

 

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren