Multiple Trial Tests

Wil je naast het behalen van de Detection Trials nog meer uitdaging en deelnemen aan wedstrijden? Dan zijn de Multiple Trial Tests echt wat voor jou! Deze wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen cursist bent bij de Argos Scentwork Academy. 

De Multiple Trial Tests (MTT) zijn wedstrijden met niet-gestandaardiseerde en dus wisselende oefeningen die zijn gebaseerd op de praktijk waarin detectiehonden worden ingezet. De MTT’s vinden plaats op verschillende uitdagende locaties. Tijdens deze wedstrijden neem je het op tegen andere handlers en hun hond uit dezelfde categorie. Na afloop ontvang je tevens een juryrapport zodat je weet wat er goed gaat en waar je nog aan kunt werken en natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de MTT speciale diploma’s te behalen. 

Je kunt je inschrijven op vier verschillende niveaus (zie onder).

Vragen?

Hier vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Reglementen

Hier vind je de reglementen voor de MTT's.

Volg ons

Volg ons op Facebook voor alle nieuws rondom nieuwe data.

Data MTT - Detectiewedstrijden

We hopen in het najaar weer een nieuwe MTT te organiseren! Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor updates. 

Niveau 1

De hond staat op een geur (geen voer of speeltjes) en kan deze herkennen in een line-up met soortgelijke verleidingsgeuren. Ook kan de hond een korte zoeking in een kleine ruimte/rond een klein voertuig voltooien waarbij de grote bron(nen) tot maximaal 1 meter van de grond wordt geplaatst.

Niveau 2

De hond kan de eigen getrainde geur herkennen in een lange line-up en nu kunnen ook speeltjes of voer als verleiding worden gebruikt. De hond kan een middellange zoeking in een middelgrote ruimte/voertuig voltooien waarbij de bron(nen) tot maximaal 1,5 meter van de grond zijn geplaatst. Ook kunnen er nu kleine bronnen worden gebruikt. De hond kan hierbij omgaan met milde afleiding.

Niveau 3

De hond kan de eigen getrainde geur herkennen in een lange line-up met dichte containers (dozen, koffers, tassen etc.). Nu kunnen ook speeltjes of voer als verleiding worden gebruikt. De hond kan een lange zoeking in een grote ruimte/voertuig voltooien waarbij de bron(nen) tot maximaal 2 meter van de grond zijn geplaatst. Ook kunnen er nu kleine bronnen worden gebruikt. De hond kan hierbij omgaan met veel afleiding.

Elite

Wanneer het diploma voor niveau 3 is behaald tijdens een MTT, is het mogelijk om je in te schrijven voor de elite-klasse. In deze klasse wordt nog meer gevraagd van hond en handler, worden de bronnen moeilijker geplaatst en is er nog meer variatie met scenario based zoekopdrachten.

Dit niveau is alleen toegankelijk voor teams die het niveau 3 diploma hebben behaald.

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren