Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Mail ons dan via info@argosscentworkacademy.nl


Hoe gaan jullie om met het coronavirus?
Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast staan we in nauw contact met de veiligheidsregio. Om de gezondheid van onze cursisten en instructeurs te waarborgen, hebben we de volgende maatregelen getroffen:

  • Buiten onze trainingshal staat een ontsmettingszuil
  • Alle stations in de trainingshal zijn voorzien van ontsmettingsgel
  • We desinfecteren alle materialen na gebruik
  • We houden minimaal 1,5 meter afstand
  • We vragen cursisten met symptomen (koorts, droge hoest, verkoudheidsklachten etc.) thuis te blijven. 

Vanzelfsprekend volgen we de laatste ontwikkelingen rondom het virus op de voet en houden wij ons te allen tijde aan de geldende maatregelen.

NB: Op dit moment zijn vanwege de lockdown de speur- en detectielessen opgeschort tot na 9 februari.

Wat is het verschil tussen speuren en detectie?
Bij speuren volgt de hond een geurspoor van een mens. De manier van speuren die wij aanbieden bevat zowel het vinden van voorwerpen op het spoor (tracking) als het vinden van mensen aan het eind van het spoor (trailing). De speurlessen vinden altijd buiten plaats. Meer informatie over speuren vind je hier.

Bij detectie trainen we de hond een aangeleerde geur, zoals CBD-olie of anijszaad, te zoeken. In tegenstelling tot bij speuren, hoeft de hond hier dus geen spoor te volgen. In plaats daarvan kan hij systematisch een muur, ruimte of zelfs voertuig afzoeken tot hij de geur waarneemt. Omdat de geur overal verstopt kan worden, is detectie eenvoudig binnen te doen. Hiervoor gebruiken we verschillende trainingsmaterialen, zoals Scent Tubes, Scent Curves of geurbakjes. Deze kun je vinden in onze webshop. Meer informatie over detectie vind je hier.

Wat kosten de detectie privélessen?
Je kunt een strippenkaart van 5 privélessen kopen: dit kost €125.

Hoe werkt het inplannen van privélessen?
Na aanschaf van een strippenkaart, krijg je toegang tot de digitale agenda via ons intranet waarin je zelf je lessen kunt inplannen en annuleren. De kaart is 6 maanden geldig.

Wanneer starten er nieuwe cursussen?
Er starten regelmatig nieuwe cursussen voor zowel speuren als detectie! Zie voor alle cursusdata voor de detectielessen deze pagina en voor de speurcursussen deze pagina.

Voor een actueel overzicht van alle startdata adviseren we je om de agenda in de gaten te houden of je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Wanneer vinden de lessen plaats?
De lesdata en -tijden vind je wanneer je op de startdatum van een cursus klikt, en in de bevestigingsmail die je na inschrijving voor een cursus ontvangt. 

De privélessen kun je zelf inplannen in onze digitale agenda. Er worden privélessen detectie gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. De privélessen speuren vinden plaats op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.

Is het mogelijk om lessen in te halen als ik niet kan?
Het inhalen van groepslessen is helaas niet mogelijk. Wel kan je een losse privéles boeken om op die manier de gemiste oefeningen toch te kunnen doen. Privélessen kun je zelf tot 24 uur van te voren annuleren in de digitale agenda. Al onze algemene voorwaarden vind je hier.

Waar vinden de lessen plaats?
Onze detectielessen vinden plaats in onze overdekte, verwarmde trainingshal in Hillegom of op een rustige locatie in Almere. De gevorderde detectiecursisten kunnen tevens op locatie trainen bij verschillende tuincentra, scholen en andere locaties in de regio’s Hillegom en Almere.

Onze speurlessen vinden plaats in Spaarnwoude (Halfweg) of Nieuw Leeuwenhorst (Noordwijkerhout). Voor gevorderden geven we ook les op industrieterreinen en in woonwijken in de omgeving van deze locaties.

Is detectie geschikt voor mijn hond?
In principe kan elke hond, jong en oud, deelnemen aan detectie. Niet alleen Herders of Labradors, die bekend staan om hun reuk- en speurvermogen en veel gebruikt worden als drugshond, zijn geschikt voor detectie. We zien allerlei rassen, van Chihuahuas tot Leonbergers, voorbijkomen op onze cursus! Het belangrijkste is dat de hond er zelf plezier in heeft. Twijfel je of het iets voor je is? Boek dan een kennismakingsworkshop van 1 uur of een proefles.

Op wat voor manier trainen jullie?
We willen de hond motiveren om een geurbron te vinden. Daarom werken we op basis van het belonen van de hond. Hiervoor werken we bij detectie met een clicker. Het geluid van de clicker wordt gekoppeld aan een voertje of een speeltje. Daarom vragen we cursisten altijd zowel een clicker als voerbeloningen én een leuk speeltje mee te nemen naar de training. Mocht je het werken met een clicker voor jou niet haalbaar of ongewenst zijn, dan is een clickwoord ook een goede optie.

Heb je nog niet eerder gewerkt met een clicker? Volg dan onze Pre-training. Dit zijn 3 praktijklessen van 1 uur.  

Kun je ook toewerken naar examens?
Jazeker! We noemen dit Detection Trials en Tracking & Trailing Trials. De Detection Trials bestaan uit in totaal 25 Trials, verdeeld over vijf categorieën met elk vijf niveaus. Zo heb je altijd een doel om naartoe te werken. Sommige Trials zijn tijdens de privélessen af te leggen, voor anderen worden speciale examendagen georganiseerd. Aan welke Trial jij meedoet bepaal je zelf, in overleg met je instructeur.

Voor het speuren hebben we in totaal 5 Tracking & Trailing Trials, van oplopende lengte en moeilijkheid. Hiervoor organiseren we examendagen.

Kun je ook meedoen aan wedstrijden?
Dat kan! Voor wie zijn vaardigheden wil meten met andere handlers en honden en nóg meer uitdaging wil, zijn er de Multiple Trial Tests (MTT). Dit zijn wedstrijden met wisselende oefeningen, gebaseerd op de praktijk waarin detectiehonden worden ingezet. Je kan deelnemen op drie verschillende niveaus. Na afloop krijg je een juryrapport met verbeterpunten.

Kan ik jullie bellen?
We zijn uiteraard bereikbaar per telefoon. Omdat we vaak bezig zijn met een training of lezing, kunnen we niet direct opnemen. Maak daarom eerst een belafspraak via e-mail.  

Waar komt de naam Argos vandaag?
Deze naam staat voor de bijzondere relatie tussen mens een hond. Argos was de hond van de Griekse held Odysseus. Toen deze na 20 jaar terugkwam van de Trojaanse oorlog en rondzwervingen op zee, herkenden baas en hond elkaar nog steeds. Op deze pagina lees je meer over het ontstaan van Argos.

 

 

 

 

 

 

Vanwege de lockdown zijn er t/m 15 maart 2021 geen detectie- en speurlessen.  

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren
nl_NLNL