Tracking & Trailing Trials

Voor iedereen die het leuk vindt om een doel te hebben om naartoe te werken en om het speuren als sport te beoefenen, zijn er de Tracking & Trailing Trials. Dit zijn examens waar je samen met je hond diploma’s kunt behalen. Bij de Argos Scentwork Academy kun je examen doen voor de volgende niveaus:

 

Tracking & Trailing Trial 1: Een spoor van 500 meter lang en 30 minuten oud op onverharde en ongecontamineerde ondergrond (bos) met twee richtingsveranderingen en drie grote voorwerpen.

 

Tracking & Trailing Trial 2: Een spoor van 500 meter lang en 30 minuten oud over drie verschillende soorten (overwegend onverharde) ondergronden en twee kruisingen en vier voorwerpen, zonder spoorloper aan het einde van het spoor.

 

Tracking & Trailing Trial 3: Een spoor van 15 minuten oud en 750 meter lang op verharde ondergrond (industrieterrein) met vier voorwerpen.

 

Tracking & Trailing Trial 4:  Een spoor van 1 uur oud en 750 meter lang in een rustige woonwijk met twee voorwerpen en milde afleiding, waarbij de spoorloper achter of in een obstakel kan zijn verstopt (bijv. achter een deur). 

 

Tracking & Trailing Trial 5: Een spoor van 30 minuten oud en 1500 meter lang in een bebouwde omgeving met alle afleiding die daar bij kan horen. Er liggen vier voorwerpen op het spoor. Ook moet een discriminatieproef worden uitgevoerd. 

 

De examens worden afgenomen door het team van de Argos Scentwork Academy tijdens de examendagen. Er worden regelmatig examendagen ingepland. De data van de examens worden hieronder bekend gemaakt. De reglementen voor de examens vind je op het intranet.

 

 

 

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren
nl_NLNL