Multiple Trial Test – 19 september 2020

55.00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Op 19 september vindt de eerste Multiple Trial Test plaats! Tijdens deze detectiewedstrijd, die zal plaatsvinden in het magazijn van Yarrah in Harderwijk, doe je drie oefeningen op je eigen niveau (categorie 1, 2, of 3). Een ervaren jury beoordeelt de oefeningen én voorziet je van feedback. Welke oefeningen we gaan doen, hoor je op de dag zelf, maar we zullen in aanloop naar de MTT wel wat hints geven op Facebook. Ook zijn er prijzen te winnen én diploma’s te verdienen. Voor iedereen is er tevens een leuke goodiebag. 

 

Je kunt je inschrijven voor één van de drie categorieën:

 

Categorie 1:

De hond staat op een geur (geen voer of speeltjes) en kan deze herkennen in een line-up met soortgelijke verleidingsgeuren. Ook kan de hond een korte zoeking in een kleine ruimte/rond een klein voertuig voltooien waarbij de grote bron(nen) tot maximaal 1 meter van de grond wordt geplaatst.

 

Categorie 2:

De hond kan de eigen getrainde geur herkennen in een lange line-up met dichte containers (dozen, koffers, tassen etc.). Nu kunnen ook speeltjes of voer als verleiding worden gebruikt. De hond kan een middellange zoeking in een middelgrote ruimte/voertuig voltooien waarbij de bron(nen) tot maximaal 1,5 meter van de grond zijn geplaatst. Ook kunnen er nu kleine bronnen worden gebruikt. De hond kan hierbij omgaan met milde afleiding.

 

Categorie 3:

De hond kan lange line-ups voltooien waarbij het voor kan komen dat er geen positieve container aanwezig is (blanco). Er kunnen moeilijke verleidingen aanwezig zijn in de vorm van verschillende soorten voer of speeltjes. De hond kan een lange zoeking in een grote ruimte/voertuig voltooien waarbij de bronnen begraven, diep en/of hoog (tot maximaal 2 meter) verstopt kunnen zijn. Ook kan de ruimte leeg zijn. De hond moet kunnen omgaan met veel afleiding tijdens het zoeken.

 

Om het speelveld gelijk te houden is het mogelijk om mee te doen op onderstaande geuren. Indien je hond op een andere geur staat kun je heel gemakkelijk een van onderstaande geuren als tweede geur aanleren. We zullen je informeren over hoe je dit aan kunt pakken. Uiteraard worden de andere geuren waar je hond op is getraind niet gebruikt tijdens de wedstrijd, ook niet als verleidingsgeur.

 

  • Kruidnagel
  • Anijs

 

Datum: zaterdag 19 september

Locatie: Yarrah Organic Pet Food, Van Leeuwenhoekstraat 26, 3846 CB Harderwijk

Tijd: ochtend (categorie 1) of middag (categorie 2 en 3)

Kosten: €55,- per team

 

NB: Tussen de oefeningen door moeten de honden rustig in de auto of in een zelf meegebrachte bench in de kantine kunnen verblijven. 

 

Zie deze link voor de reglementen van de Multiple Trial Tests.

 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@argosscentworkacademy.nl

 

 

 

Extra informatie

Categorie

Categorie 1, Categorie 2, Categorie 3

Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren
nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL