Wat is speuren?

Bij speuren staat de samenwerking van jou en je hond als team centraal: je hond leert om een spoor van een mens te volgen maar hij kan dat alleen met een goede begeleiding van jou. Samen leer je wat een spoor eigenlijk is, hoe geur ontstaat en door welke omstandigheden geur wordt beïnvloed. Tijdens de speurlessen leer je hoe een hond zijn neus gebruikt om het spoor te volgen én hoe jij je hond hierin traint. Dit is niet alleen leuk en ontspannend, maar verbetert ook de band tussen jullie en het probleemoplossend vermogen van je hond.

De vorm van speuren die wij aanbieden is een combinatie van tracking (het vinden van voorwerpen op een spoor) en mantrailen (het vinden van een mens aan het einde van het spoor). Zo kunnen wij iedereen op maat begeleiden en veel variatie in onze lessen brengen. Ook zijn er oefeningen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Hiervoor vind je instructievideo’s op een afgeschermd deel van onze website. 

Bij de Argos Scentwork Academy bieden we speurlessen aan in verschillende vormen en op allerlei niveaus. We bieden zowel groepstrainingen als privélessen aan. Ook organiseren wij examens (Tracking & Trailing Trials) voor iedereen die als sport met speuren bezig wil zijn en een doel wil hebben om naartoe te werken.

FAQ

Heb je een vraag over onze speurlessen? De antwoorden op de meestgestelde vragen vind je hier!

Speuren als sport en hobby

In het vervolg op De neus van de hond 1: Detectie als sport en hobby bieden Linda Vermaas en Miriam Eijgenstein de lezer met dit boek een complete trainingshandleiding voor speuren als sport en hobby. Uniek is dat in dit boek zowel de speurdisciplines tracking als trailing worden besproken. Het boek bevat de nodige theorie en een uitgebreide ‘troubleshooting’ sectie met tips voor veelvoorkomende trainingsproblemen. Daarnaast worden feiten van fabels onderscheiden en veelgehoorde aannames onder de loep genomen. Dit boek is zowel geschreven voor mensen die net beginnen met speuren als handlers die meer verdieping zoeken. Ook instructeurs kunnen inspiratie halen uit dit boek om hun speurlessen nog leuker en veelzijdiger te maken!  

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren