DSC_0732kopie

 

Wat is speuren?

Bij speuren staat de samenwerking van jou en je hond als team centraal: je hond leert om een spoor van een mens te volgen maar hij kan dat alleen met een goede begeleiding van jou. Samen leer je wat een spoor eigenlijk is, hoe geur ontstaat en door welke omstandigheden geur wordt beïnvloed. Tijdens de speurlessen leer je hoe een hond zijn neus gebruikt om het spoor te volgen én hoe jij je hond hierin traint. Dit is niet alleen leuk en ontspannend, maar verbetert ook de band tussen jullie en het probleemoplossend vermogen van je hond.

De vorm van speuren die wij aanbieden is een combinatie van tracking (het vinden van voorwerpen op een spoor) en mantrailen (het vinden van een mens aan het einde van het spoor). Zo kunnen wij iedereen op maat begeleiden en veel variatie in onze lessen brengen. Ook zijn er oefeningen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Hiervoor vind je instructievideo’s op een afgeschermd deel van onze website. 

Bij de Argos Scentwork Academy bieden we speurlessen aan in verschillende vormen en op allerlei niveaus. Je kunt meedoen in een groepscursus, privélessen volgen of inschrijven voor één van de workshops om kennis te maken met speuren of je te verdiepen in een specifiek onderdeel van de speurtraining. Ook organiseren wij examens (Tracking & Trailing Trials) voor iedereen die als sport met speuren bezig wil zijn en een doel wil hebben om naartoe te werken. Hieronder vind je meer informatie over alle mogelijkheden. De lessen worden gegeven op woensdag- en vrijdagmiddag in verschillende omgevingen, zoals bosgebieden, industrieterreinen en woonwijken. Je krijgt les van één van onze gediplomeerde instructeurs

Heb je een vraag over de speurlessen? Zie dan onze FAQ of stuur ons dan een mail via info@argosscentworkacademy.nl

 

 


 

 

error: Content is protected !!
Het is niet mogelijk om teksten van deze website te kopiëren